Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Πασχαλινή γιορτή - Καλωσορίζουμε την άνοιξη! - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-


Η τελευταία μέρα του σχολείου πριν τις Πασχαλινές διακοπές κύλησε με τον πιο όμορφο τρόπο! Δράση και χαρά παντού!

Τα παιδιά δημιουργούν και φυτεύουν λουλούδια!


Ξεκινήσαμε με τη ζωγραφική στα πήλινα γλαστράκια που μοιράσαμε στα παιδιά. Στην αυλή, στις τάξεις, στην αίθουσα εκδηλώσεων, χρώματα, πινέλα και χαρούμενες φατσούλες που με πολλή προσοχή και μεράκι έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό για να βγουν όμορφα τα γλαστράκια τους.

Η προσπάθεια σταμάτησε για λίγο για να απολαύσουν όλα τα παιδιά την πολλή όμορφη δράση της Έκτης που με τη βοήθεια της κ. Ιωάννας του κυλικείου είχαν ετοιμάσει Λαζαράκια και κατέβηκαν στην αυλή για να τραγουδήσουν δραματοποιημένα το τραγούδι του ΛΑΖΑΡΟΥ.

Και εργασία και χαρά συνεχίστηκαν.

Με πρωτοβουλία του Διευθυντή μας και την καθοδήγησή του, τα παιδιά της Έκτης πήγαν να φτιάξουν ΨΩΜΙ και σε λίγο μοσχομύρισε ο τόπος.

Εν τω μεταξύ τα υπόλοιπα παιδιά διάλεγαν, με συγκινητική φροντίδα, το καθένα το λουλούδι του και με τη βοήθεια των δασκάλων και του Συλλόγου, το μεταφύτευαν στα γλαστράκια τους με πολύ ενδιαφέρον και περιέργεια για τη διαδικασία!

Και σε λίγο όλοι οι χώροι του σχολείου γέμισαν από χαρούμενα και περήφανα παιδιά που κρατούσαν ως κόρη οφθαλμού τα πολύχρωμα δημιουργήματά τους, τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΦΥΤΑ!

Και η μέρα έκλεισε ...γλυκά, με μπισκότα που μοιράστηκαν σε όλους!

Σχολείο βιωματικό, ανοιχτό στη ζωή, έμπρακτα!

Ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων
που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και την υποστήριξαν με κέφι και χαρά, αλλά και τους γονείς που προσφέρθηκαν εκείνη τη μέρα να βοηθήσουν !


Αν θέλετε να πάρετε δείτε και να κατεβάσετε φωτογραφίες σχετικές με την εκδήλωση, στείλτε μήνυμα στο mail του συλλόγου sgk6dimdafnis@gmail.com

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!image

Επικοινωνία


Διεύθυνση: Γυμναστηριου 64, 172 37 Δάφνη
Email: sgk6dimdafnis@gmail.com

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις για τα παιδιά του σχολείου αλλά και για τους γονείς. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία στα παιδιά οπως οι γιορτές μας που διοργανώνονται Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, στο τέλος της σχολικής χρονιάς κ.α. Υπάρχουν όμως και εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην βοήθεια και ενημέρωση των γονέων, όπως διαλέξεις, συλλογικές δράσεις κ.α.
Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε άψογη συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου και το Σύλλογο Διδασκόντων, πραγματώνουν την άποψη του Συλλόγου για ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και στην κοινωνική πραγματικότητα.

Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης φροντίζει ώστε οι μαθητές του σχολείου μας να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως μπάσκετ, χορό, ζωγραφική και πολλές ακόμα. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται απογευματινές ώρες και όπου είναι απαραίτητο, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή, τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα, είτε ανά ηλικία είτε ανά επίπεδο δεξιότητας.