Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


"Παιδί και διαδίκτυο" - 7η Ομιλία - Κύκλος Διαλέξεων 2015


Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων (Οκτώβριος 2014 - Μάιος 2015) που διοργανώνουν με θέμα: " Υγεία για όλη την οικογένεια" σας προσκαλούν στην 7η ανοιχτή ομιλία - συζήτηση με θέμα:


"Παιδί και διαδίκτυο"

Το θέμα θα παρουσιάσει: ο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης* (Υποστράτηγος - Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.)

Ο κ. Σφακιανάκης θα αναλύσει τους κινδύνους που «εγκυμονεί» για τα παιδιά η πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, θα ενημερώσει γονείς και εκπαιδευτικούς για τους τρόπους πρόληψης και αποφυγής των κινδύνων αυτών καθώς και για θέματα που σχετίζονται γενικότερα με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Γυμναστηρίου 64 & Καλύμνου).

Στον πραγματικό κόσμο, καθημερινά, προστατεύουμε τα παιδιά μας, ας το κάνουμε και στο διαδίκτυο!


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 
* ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Εργάζεται στην Αστυνομία 32 έτη εκ των οποίων τα 20 ασχολείται αποκλειστικά με τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων.

Σπούδασε ανάλυση και προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα που αφορά το Πλαστικό χρήμα (PLASTICCRIME). Εκπαιδεύθηκε στο FBI σε θέματα σχετικά με την Τρομοκρατία στο διαδίκτυο (CyberTerrorism).

Χειρίσθηκε περισσότερες από 6.500 σοβαρές υποθέσεις που αφορούν το κυβερνοέγκλημα μέχρι το έτος 2014.
Συμμετείχε ως βασικός ομιλητής από το έτος 2001 έως και 2014 σε 848 συνέδρια Εθνικά και Διεθνή της INTERPOL-EUROPOL - Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων - Διεθνών Οργανισμών - Πολυεθνικών Εταιρειών κ.ά.

Διοργανωτής και ομιλητής σε ημερίδες μέσω τηλεδιάσκεψης στις οποίες ενημερώθηκαν περί τα 5000 σχολεία της χώρας μας και περί τις 275 ημερίδες σε α) Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας και στις τρεις βαθμίδες και β) σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα που αφορούσαν το safeinternet (ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ) και γ) το 2012, 2013, 2014 και 2015 ήταν ένας εκ των διοργανωτών των 4 συνεδρίων για την παγκόσμια ημέρα του internet που είχαν διεθνή απήχηση.

Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία, στις Σχολές Μετεκπαίδευσης Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού.

Έχει βραβευθεί μέχρι την 1/8/2014 με 81 τίτλους τιμής και επαίνους.

Α) από τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τη μέγιστη κοινωνική προσφορά του στην Πατρίδα μας.
Β) από τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ για τη συμβολή του σε διαδικτυακή έρευνα στο Ελληνικό Στράτευμα.
Γ) από τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ για την πάταξη του Κυβερνοεγκλήματος στη χώρα μας και ως καλύτερος μάνατζερ δημόσιας υπηρεσίας το έτος 2008.
Δ) από τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ για την αποτροπή αυτοκτονιών νέων ανθρώπων, μαθητών και σπουδαστών μέσω του διαδικτύου (1008 μέχρι την 1/8/2014.)
Ε) από το FBI τρεις φορές για διερεύνηση διαδικτυακών εγκλημάτων, κατά της παιδικής πορνογραφίας δύο φορές και μία για smartcybercrime.
ΣΤ) από διάφορους φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς, Δήμους της χώρας μας, οργανώσεις, σωματεία, σχολεία για τη συνεισφορά του στην πάταξη της διαδικτυακής εγκληματικότητας, αλλά και για την εκπαίδευση των μαθητών στην ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου.
Ζ) και τέλος στις 8/7/2014, η εταιρεία Facebook ευχαρίστησε δημόσια τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και το Διευθυντή της για την εξιχνίαση σοβαρού κυβερνοεγκλήματος.

Το νέο του βιβλίο, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, δίνει φως σε νέες πτυχές του κυβερνοεγκλήματος, μεταξύ των οποίων:

•    ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
•    ΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
•    ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙimage

Επικοινωνία


Διεύθυνση: Γυμναστηριου 64, 172 37 Δάφνη
Email: sgk6dimdafnis@gmail.com

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις για τα παιδιά του σχολείου αλλά και για τους γονείς. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία στα παιδιά οπως οι γιορτές μας που διοργανώνονται Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, στο τέλος της σχολικής χρονιάς κ.α. Υπάρχουν όμως και εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην βοήθεια και ενημέρωση των γονέων, όπως διαλέξεις, συλλογικές δράσεις κ.α.
Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε άψογη συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου και το Σύλλογο Διδασκόντων, πραγματώνουν την άποψη του Συλλόγου για ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και στην κοινωνική πραγματικότητα.

Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης φροντίζει ώστε οι μαθητές του σχολείου μας να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως μπάσκετ, χορό, ζωγραφική και πολλές ακόμα. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται απογευματινές ώρες και όπου είναι απαραίτητο, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή, τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα, είτε ανά ηλικία είτε ανά επίπεδο δεξιότητας.