Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Στις 22 Μαΐου μεταφέρεται η ομιλία του κ. Χ. Καλλέργη


Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 29 Μαΐου ομιλία του παιδοδιατροφολόγου κ. Καλλέργη στο σχολείο μας μεταφέρεται στις 22 Μαΐου.


Ο γνωστός σε όλους μας από πέρσι και φίλος του σχολείου μας, παιδοδιατροφολόγος του Νοσ. Παίδων "Π. & Α. Κυριακού", θα μας τιμήσει κι εφέτος με μία ομιλία του στις 22 Μαΐου, η οποία θα έχει ως θέμα την παιδική παχυσαρκία και τη «νευρική ανορεξία». Αρχικά, η ομιλία είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου, αλλά επειδή εκείνη την ημέρα ο κ. Καλλέργης θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος, η ημερομηνία μεταφέρθηκε κατά μία εβδομάδα νωρίτερα.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων (Οκτώβριος 2014 - Μάιος 2015) που διοργανώνουν με θέμα: " Υγεία για όλη την οικογένεια" σας προσκαλούν στην 8η και τελευταία για εφέτος ανοιχτή ομιλία - συζήτηση με θέμα:
 
"Παιδική παχυσαρκία - ανορεξία - σωματική άσκηση"

Το θέμα θα παρουσιάσει: ο κ. Χάρης Καλλέργης, Παιδοδιατροφολόγος, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Ο κ. Καλλέργης θα επικεντρώσει την ομιλία του σε δύο ασθένειες, οι οποίες συγκαταλέγονται στις πιο σοβαρές του αιώνα που διανύουμε. Το ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και η «νευρική ανορεξία» προσβάλλει ολοένα και περισσότερο τα παιδιά και μάλιστα σε ποσοστά ιδιαίτερα ανησυχητικά.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και ώρα 19.00` στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, Γυμναστηρίου 64 & Καλύμνου.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ

Παιδοδιατροφολόγος, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Μέλος: του Πανελληνίου Συλλόγου Νοσοκομειακών Διαιτολόγων (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.Δ)., της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας, της ANDID (Ιταλικού Συλλόγου Διαιτολόγων), της S.I.N.U. (Ιταλικής Εταιρείας Ανθρώπινης Διατροφής), της EFAD (Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαιτολόγων), της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας κατά της Παχυσαρκίας, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της ΠΕΑΝΔ (Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη).image
image

Επικοινωνία


Διεύθυνση: Γυμναστηριου 64, 172 37 Δάφνη
Email: sgk6dimdafnis@gmail.com

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις για τα παιδιά του σχολείου αλλά και για τους γονείς. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία στα παιδιά οπως οι γιορτές μας που διοργανώνονται Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, στο τέλος της σχολικής χρονιάς κ.α. Υπάρχουν όμως και εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην βοήθεια και ενημέρωση των γονέων, όπως διαλέξεις, συλλογικές δράσεις κ.α.
Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε άψογη συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου και το Σύλλογο Διδασκόντων, πραγματώνουν την άποψη του Συλλόγου για ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και στην κοινωνική πραγματικότητα.

Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης φροντίζει ώστε οι μαθητές του σχολείου μας να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως μπάσκετ, χορό, ζωγραφική και πολλές ακόμα. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται απογευματινές ώρες και όπου είναι απαραίτητο, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή, τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα, είτε ανά ηλικία είτε ανά επίπεδο δεξιότητας.