Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ανακοίνωση - Διαμαρτυρία


Αρκετές μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων τα προβλήματα που διαφαίνονταν επιμένουν, έχοντας σοβαρό αντίκτυπο τόσο στη λειτουργία του σχολείου όσο και στις ζωές όλων μας.


Η κατάσταση όπως όλοι γνωρίζουμε είναι σοβαρή:
Οι δάσκαλοι «πηγαινοέρχονται» από τάξη σε τάξη και από σχολείο σε σχολείο. Οι ειδικότητες δεν έχουν ξεκινήσει. Η δεύτερη ξένη γλώσσα βρίσκεται σε θολό τοπίο και σίγουρα σε πολλές περιπτώσεις είναι ανεξάρτητη από τις προτιμήσεις των μαθητών. Και το κυριότερο, το ολοήμερο σχολείο , είτε δε λειτουργεί καθόλου σε κάποια σχολεία, είτε υπολειτουργεί (μόνο για την Α και Β Δημοτικού).

Στα δε ΕΑΕΠ (Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα) δεν προβλέπεται κανένας δάσκαλος και γι αυτό δε λειτουργεί καθόλου το ολοήμερο. Και στα υπόλοιπα προβλέπεται ένας δάσκαλος για όσα παιδιά κι αν συμμετάσχουν (υπουργική απόφαση 125334/Γ1/09-09-2013).

Και βέβαια το ζήτημα της καθαριότητας χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. (Σε κάποια σχολεία οι σύλλογοι γονέων αναλαμβάνουν με δικά τους έξοδα το θέμα αυτό).

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές, η κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, με τους δασκάλους των παιδιών μας σε καθεστώς ανασφάλειας και κακοπληρωμένους, με μας τους γονείς μουδιασμένους από όλα αυτά που συμβαίνουν στις ζωές μας. Πιστεύουμε ότι όλο αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ! Δε γίνεται δημόσια εκπαίδευση με τέτοιες συνθήκες.

Ως σύλλογοι γονέων διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε:

Την άμεση λειτουργία του ολοήμερου σχολείου για όλους τους μαθητές, όλων των τάξεων, για όλα τα σχολεία.
Την άμεση τακτοποίηση των θέσεων των δασκάλων ώστε να σταθεροποιηθεί το πρόγραμμα.
Την άμεση έναρξη των ειδικοτήτων τόσο στην κανονική λειτουργία του σχολείου όσο και στο ολοήμερο.
Την ανάκληση της εγκυκλίου για τον αριθμό των παιδιών που μπορεί να απασχολεί ένας δάσκαλος στο ολοήμερο.
Την ουσιαστική δυνατότητα επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας με τον αντίστοιχο καθηγητή.

Η δημόσια παιδεία δε είναι προνόμιο ή επιλεκτική πραγμάτωση, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων μας.Επικοινωνία


Διεύθυνση: Γυμναστηριου 64, 172 37 Δάφνη
Email: sgk6dimdafnis@gmail.com

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις για τα παιδιά του σχολείου αλλά και για τους γονείς. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία στα παιδιά οπως οι γιορτές μας που διοργανώνονται Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, στο τέλος της σχολικής χρονιάς κ.α. Υπάρχουν όμως και εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην βοήθεια και ενημέρωση των γονέων, όπως διαλέξεις, συλλογικές δράσεις κ.α.
Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε άψογη συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου και το Σύλλογο Διδασκόντων, πραγματώνουν την άποψη του Συλλόγου για ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και στην κοινωνική πραγματικότητα.

Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης φροντίζει ώστε οι μαθητές του σχολείου μας να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως μπάσκετ, χορό, ζωγραφική και πολλές ακόμα. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται απογευματινές ώρες και όπου είναι απαραίτητο, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή, τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα, είτε ανά ηλικία είτε ανά επίπεδο δεξιότητας.