Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


2η Ομιλία-Θέμα: Καλύτερο σχολείο-αποδοτικότερο σχολείο


Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων (Οκτώβριος 2014-Μάιος 2015) που διοργανώνουν με θέμα:

" Υγεία για όλη την οικογένεια"

σας προσκαλούν στη 2η ανοιχτή ομιλία - συζήτηση με θέμα:

"Καλύτερο σχολείο - αποδοτικότερο σχολείο"


Στο πλαίσιο της 2ης ομιλίας του κύκλου διαλέξεων 2014-15 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου (6.30 μ.μ.), θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε την κυρία Άννα Παππά, η οποία υπηρετεί ως δασκάλα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, και θα ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να βρεθεί κοντά μας και να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να γίνει καλύτερο και ως εκ τούτου αποδοτικότερο.

Η κυρία Παππά θα μας μιλήσει για το "θάνατο" του παιχνιδιού και τη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά μας με τον φόρτο εργασιών για το σπίτι καθώς και για την αποστροφή των παιδιών προς το βιβλίο.

Εν πολλοίς, και τα δύο θέματα συμπληρώνουν το ένα το άλλο και στην πραγματικότητα αποτελούν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ουσιαστικά, πρόκειται για το θεμελιακό πρόβλημα της σύγχρονης παιδείας στην Ελλάδα: Το σύγχρονο σχολείο περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο και το παιχνίδι των παιδιών και αντί να καλλιεργεί στα παιδιά την αγάπη προς το βιβλίο και το διάβασμα, πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο. Αυτή είναι η σύγχρονη σχολική πραγματικότητα που ταλαιπωρεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και αυτή βρίσκεται στον πυρήνα του θέματος που θα πραγματευτεί η εκλεκτή μας ομιλήτρια.

Επίσης, σύμφωνα με τα θέματα που πρότειναν αρκετοί γονείς και εκπαιδευτικοί τον περασμένο Ιούνιο στην πρόσκληση που απηύθυνε σε όλους μας ο διευθυντής του σχολείου για να ορίσουμε τα θέματα του νέου κύκλου διαλέξεων της σχολικής χρονιάς 2014-15, η κυρία Παππά στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που θα περιλαμβάνει τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων και τη συζήτηση, θα επεκταθεί και στα παρακάτω πολύ σημαντικά θέματα:

Τα πρώτα βήματα στο δημοτικό σχολείο

Τα μυστικά μιας δημιουργικής σχολικής χρονιάς

Η συμβολή του παραμυθιού στη διαπαιδαγώγηση έξυπνων και ψυχικά ισορροπημένων παιδιών

Ο όγκος των εργασιών στο σπίτι - οργάνωση χρόνου

Η μελέτη στο σπίτι - χρονικά όρια - τρόπος - οργάνωση

Ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να περάσουμε στα παιδιά μας τη  σπουδαιότητα της οργάνωσης.

Ο ιδανικός τρόπος μελέτης του παιδιού στο σπίτι

Η σωστή συμπεριφορά και η πειθαρχία των παιδιών

Η συμπεριφορά των εκπαιδευτικών απέναντι στα παιδιά

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο

Η αποστολή του ολοήμερου

Η ανάπτυξη γνωστικών, επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων για την αποτελεσματική συμμετοχή των παιδιών στη μαθησιακή διαδικασία. Ποιες τυχόν δυσκολίες αντιμετωπίζουν και πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε.

Η προετοιμασία για το γυμνάσιο


Εκ της οργανωτικής επιτροπής του Κύκλου Διαλέξεων 2014-15image

Επικοινωνία


Διεύθυνση: Γυμναστηριου 64, 172 37 Δάφνη
Email: sgk6dimdafnis@gmail.com

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις για τα παιδιά του σχολείου αλλά και για τους γονείς. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία στα παιδιά οπως οι γιορτές μας που διοργανώνονται Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, στο τέλος της σχολικής χρονιάς κ.α. Υπάρχουν όμως και εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην βοήθεια και ενημέρωση των γονέων, όπως διαλέξεις, συλλογικές δράσεις κ.α.
Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε άψογη συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου και το Σύλλογο Διδασκόντων, πραγματώνουν την άποψη του Συλλόγου για ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και στην κοινωνική πραγματικότητα.

Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης φροντίζει ώστε οι μαθητές του σχολείου μας να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως μπάσκετ, χορό, ζωγραφική και πολλές ακόμα. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται απογευματινές ώρες και όπου είναι απαραίτητο, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή, τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα, είτε ανά ηλικία είτε ανά επίπεδο δεξιότητας.