Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


3η Ομιλία - Κύκλος Διαλέξεων 2014 - 2015


Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων (Οκτώβριος 2014 - Μάιος 2015) που διοργανώνουν με θέμα "Υγεία για όλη την οικογένεια" σας προσκαλούν στη 3η ανοιχτή ομιλία - συζήτηση με θέμα:


"Το αφτί προβάλλει, η μουσική θεραπεύει"

Το θέμα θα παρουσιάσει: η κυρία Τόνυ Μαχά - Ευαγγελοπούλου,  Ψυχολόγος - Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Ακουστικο-Ψυχο - Φωνολογίας Μέθοδος Tomatis.

Η κυρία Ευαγγελοπούλου θα μιλήσει για τις λειτουργίες του αφτιού και τη σχέση τους με την εκμάθηση ξένων γλωσσών, τις μαθησιακές δυσκολίες, τις διαταραχές προσοχής και επικοινωνίας, τις γλωσσικές και ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές, καθώς και για τη θεραπεία τους μέσω ειδικά επεξεργασμένων ήχων. Αυτά και πολλά άλλα θέματα σχετικά με το ρόλο του αφτιού στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, άγνωστα σήμερα στο ευρύ κοινό, θα συζητηθούν την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.30΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, Γυμναστηρίου 64 & Καλύμνου.Επικοινωνία


Διεύθυνση: Γυμναστηριου 64, 172 37 Δάφνη
Email: sgk6dimdafnis@gmail.com

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις για τα παιδιά του σχολείου αλλά και για τους γονείς. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσφέρουν διασκέδαση και ψυχαγωγία στα παιδιά οπως οι γιορτές μας που διοργανώνονται Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, στο τέλος της σχολικής χρονιάς κ.α. Υπάρχουν όμως και εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην βοήθεια και ενημέρωση των γονέων, όπως διαλέξεις, συλλογικές δράσεις κ.α.
Οι εκδηλώσεις που γίνονται σε άψογη συνεργασία με τον Διευθυντή του σχολείου και το Σύλλογο Διδασκόντων, πραγματώνουν την άποψη του Συλλόγου για ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και στην κοινωνική πραγματικότητα.

Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης φροντίζει ώστε οι μαθητές του σχολείου μας να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως μπάσκετ, χορό, ζωγραφική και πολλές ακόμα. Όλες οι δραστηριότητες γίνονται απογευματινές ώρες και όπου είναι απαραίτητο, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο καθηγητή, τα παιδιά χωρίζονται σε τμήματα, είτε ανά ηλικία είτε ανά επίπεδο δεξιότητας.